magyar english deutsch

14OKT

A Nagy Tanya Projekt VI. rész
Avagy hogyan szépül egy régi tanyaépület

Sziasztok,


Juhé, beköltöztünk! 
Még sok tennivaló van hátra, ajtók, zsalugáterek, konyhaszekrény ajtók, a padlót is be kell fejezni, a külső homlokzat még teljes egészében felújítandó, de ennek ellenére teljesen birtokba vettük a házat.
A bútorok megtalálták a helyüket (egyet sem vettünk újonnan), a bolhapiacos lámpák is mind ide illenek, az egész belső tér egyszerre modern mégis régies jellegű.
Sikerült megvalósítanunk, amit elképzeltünk, pedig nem terveztünk egyáltalán semmit előre. Mindent útközben alakítottunk, találtunk ki, de mégis a végére egységessé és harmonikussá változott.

Olvass tovább

09JÚL

A Nagy Tanya Projekt V. rész
Avagy hogyan szépül egy régi tanyaépület

Sziasztok!

Régen jelentkeztünk, de közben rengeteget dolgoztunk, sokat haladtunk előre.
Elkészült a két fürdőszoba, nem 100%-os, de használható állapotban van és nagyon szép, legalábbis mi imádjuk mind a kettőt. Mindenki eldöntheti, hogy neki bejön-e ez stílus vagy sem. A lényeg úgyis egy, hogy amit megálmodtunk azt megvalósítottuk, és mi fogunk benne élni:)
Újrahasznosítottunk is, a kádat interneten találtuk és mi újítottuk fel -csak megjegyzem pontom pénzért-, a tükrök keretei is régiek, a lámpák bolhapiacos kirándulásunk szerzeménye, a csapok, szaniterek és csempék újak.

Olvass tovább

16MÁJ

A Nagy Tanya Projekt IV. rész
Avagy hogyan szépül egy régi tanyaépület

Hivatalosan jelentjük, hogy a nagyon durva táborozásnak már vége, van már egy kész szobánk, de a lavorban fürdés még mindig napirenden van. 

Remélhetőleg már nem sokáig, hiszen milyen lakásfelújító cég lennénk, ha nem haladnánk következetesen és gyorsan előre. Mindig törekszünk a határidők betartására (sajnos ez nem mindig jön össze, ami azért nagy többségében nem a mi hibánkból adódik), pont a saját projektünkkel tennénk kivételt?
Szóval igyekszünk, hogy tényleg nyárra már ott tudjunk lakni, hiszen egy kisgyerekkel nem szeretnénk félkész állapotban birtokba venni a házat. Bár le a kalappal, szerintünk ő bírja a körülményeket a legjobban.

Olvass tovább

17ÁPR

A Nagy Tanya Projekt III. rész
Avagy hogyan szépül egy régi tanyaépület

Sziasztok,


Folyik a munka, fogynak a falak, nő a belmagasság és jelentem megvilágosodtunk, bekerültek az ablakok, a felkelő nap a nappali felől, a lemenő nap a konyha felől süt be, így világossá téve a lakást egész nap. A gyerekszoba folyton változik, útközben kigondoltunk egy galériát is, aminek gyorsan neki is kezdtünk, így van hol aludni is:) A gyerekfürdőt is átterveztük, máshová raktuk, és a zuhanypanel helyett az épített zuhany mellett döntöttünk.
"Élvezzük a port, a lavorban fürdést és a tábori életet:)"

Olvass tovább

20MÁR

A Nagy Tanya Projekt II. rész
Avagy hogyan szépül egy régi tanyaépület

Itt vagyunk ismét, szép idő van, és haladunk előre...

Azt már a legelején eldöntöttük, hogy amennyire lehetséges önfenntartó lesz a ház, vidékies, de mégis modern belsÅ‘vel. Elkészült az átalakítási terv, a helyiségek elrendezését és nagyságát is eldöntöttük, az ütemterv is elkészült, de egyelÅ‘re úgy néz ki a helyzet, hogy akkor épül, ha az idÅ‘beosztásunk is engedi. Persze teszünk róla, hogy az eredeti terv szerint nyár elején költözni tudjunk J 

A bútorok és kiegészítők szépen gyűlnek, jó kis lakberendezői munka lesz összepárosítani őket és elrendezni a helyiségek között.

 


Olvass tovább