magyar english deutsch

Melegburkolás

melegburkolás Lakásfelújításnál jelentős tételt képeznek a burkolatok és maga a burkolás, melynek két fajtája a hidegburkolás és melegburkolás. El kell dönteni, hogy milyen burkolatot választunk, mert alapjaiban határozza meg a lakás helyiségeinek a hangulatát.

Mielőtt a burkoláshoz kezdenénk, minden esetben meg kell vizsgálni azt a felületet, ahová a burkolatot rögzíteni szeretnénk. Szinte közhelyként emlegetjük: "mindennek az alapja a fontos" vagy "csak biztos alapra lehet építkezni". Természetesen így van ez a burkolásnál is. Jó minőségű burkoláshoz alapkövetelmény a megfelelő minőségű, hordképes aljzat. Amennyiben a felület nem sík, nincs vízszintben, a csatlakozó helyiségek szintjéhez viszonyítva eltérés mutatkozik, a rákerülő burkolat esztétikai megjelenése sem lesz tökéletes.melegburkolás laminált padló A melegburkolat kellemes, komfort érzetet biztosít számunkra a helyiségben. A legtöbb épületben függetlenül annak funkciójától rendszerint mindkét főbb burkolással egyaránt találkozhatunk. Sok esetben a helyiség esztétikai és funkcionális követelményei szükségessé teszik hézagmentes, esetleg tapintásra meleg érzetet nyújtó burkolás készítését. Ezt nevezzük melegburkolásnak, melyet bármely helyiségben lehet alkalmazni.

A leggyakrabban használt meleg burkolás a PVC, a gumi, a linóleum, a padlószőnyeg, a parafa, és a különböző típusú parketták (hajópadló, szalagparketta, laminált parketta) lerakása.


melegburkolás parketta A laminált padló köszönhetően kedvező árának és gyors, egyszerű lerakhatóságának, napjaink egyik legnépszerűbb padlóburkolata. Erős kopásállósága és széles színválasztéka lehetővé teszi, hogy szinte minden helyiségbe megtaláljuk a megfelelőt. Vékony szerkezete folytán ideális a padlófűtéssel ellátott helyiségek burkolására is.

A parkettával való burkolás összetett, kellő szaktudást és tapasztalatot igényel. A művelet parketta lerakással kezdődik, majd csiszolással folytatódik, legvégül lakkozással zárul a sor.Nálunk a felmérés és tervezés mindössze 7.500,- Forint, amelyet a felújítás megrendelése esetén jóváírunk!